Új Év első napja 2017.január 1.vasárnap

2017.január 1-nek elvileg szerencsét kellene hoznia, de abban az értelemben semmi esetre sem lesz számunkra szerencsés, hogy vasárnapra esik. Így aztán ez a tradicionális munkaszüneti nap 2017-ben nem fog egyetlen többlet nappal sem hozzájárulni ahhoz, hogy rápihenjünk a sok esetben hajnalig tartó óév búcsúztató mulatságok fáradalmára. 

2017.március 15. Nemzeti Ünnep, szerda

Ezzel a március 15-i nemzeti ünneppel megint csak nincs szerencsénk, már ami a munkanapok lehetséges csökkenését illeti. Mivel 2017-ben március 15-e szerdára esik, ezért a korábbi évek gyakorlata miatt most is csak egy szabadnapra számíthatunk. A korábbi években szerdai ünnepnap esetén sosem csapták hozzá az előtte vagy utána lévő két munkanapot. Most sem :(

Húsvét 2017. április 14-17, négy napos hosszú hétvége

Az év közbeni ünnepnapok számában már jó ideje nem történt változás, egészen mostanáig.

Kormányzati bejelentés szerint 2017-től 11-re nő a hivatalos ünnepek száma, mivel a Nagypéntek is belekerül az ünnepnapi listába. Bár önálló ünnepnapról van szó, a gyakorlatban ez mégis azt jelenti, hogy a húsvéti ünnep egy négynapos hosszú hétvége formájában fog mostantól testet ölteni. A szent-háromnapi Nagypéntek, Nagyszombat, valamint a Húsvét vasárnap és a Húsvét hétfő. Ez lesz az egyetlen olyan négynapos hosszú hétvége, amelyre az éppen aktuális naptár kénye-kedvétől függetlenül, minden évben számíthatunk.

 

Munka ünnepe 2017. május 1. hétfő, három napos hosszú hétvége

Május 1-je szerencsére nem hétvégére, hanem végre egy hét eleji munkanapra esik. Nevezetesen hétfőre. A hétfői vagy pénteki napra eső ünnepnap mindig a lehető legjobb opció, mert így minden esetben megnyúlik a gyorsan elszaladó hétvége. Ennek köszönhetően a munka ünnepét 2017-ben egy három napos hosszú hétvége keretében ünnepelhetjük. Ez az év második hosszú hétvégéje.

 

Pünkösd 2017. június 4-5. három napos hosszú hétvége

A tavaszi és nyár eleji pihenőnapok alakulására nem lehet panaszunk, hiszen három egymást követő hónapban is alkalom nyílik hosszabb idejű lazításra.
Április és május után júniusban is ünneplünk. Ráadásul egy olyan egyházi eredetű ünnepet, ami a dolgozók szerencséjére mindig hétfői napra esik.
A pontos meghatározás szerint a húsvétot követő hetedik vasárnapon és hétfőn van Pünkösd. 

 

Államalapítás ünnepe, 2017. augusztus. 20. vasárnap

Az államalapítás ünnepe, Szent István és az új kenyér napja 2017-ben egyetlen többlet pihenő napot sem jelent a dolgozók számára, mert pont vasárnapra fog esni.

 

1956-os Forradalom ünnepe 2017. október 23. hétfő, három napos hosszú hétvége

Az október forradalom ünnepe 2017-ben kiadós pihenést fog biztosítani a dolgozók számára. Egy munkanapot megint sikeresen lecsippentünk az éves penzumból, mert az ünnepnap hétfőre esik. Szerencsére így amellett, hogy nyerünk egy napot, ismét megnyújtott hétvégének örülhetünk. Ez már a borongós fárasztó ősz kezdete, így minden további pihenéssel tölthető nap aranyat ér.

 

Mindenszentek napja 2017. november 1. szerda

Az év utolsó előtti ünnepe, pechünkre, megint csak szerdára fog esni. Ennek megfelelően, a márciusi szerdára eső ünnepnaphoz hasonló pihenési időtartamra számíthatunk októberben is. A korábbi évek gyakorlatához igazodva a szerdai egy napos ünnephez nem fog hozzáadódni az előtte vagy utána lévő két munkanap. Csak egy rövid egynapos lazítás lesz a hét közepén.

 

Karácsony 2017. december 25-26. hétfő és kedd, négy napos hosszú hétvége

Nos, ha év közben nem is nagyon kényeztet el bennünket a naptár szelleme, az év végére egy rossz szavunk sem lehet. A karácsonyi munkaszüneti napok 2017-ben hétfőre és keddre esnek, így az év második nagyon hosszú hétvégéjének örülhetünk. Négy egymást követő szabadnap áll majd rendelkezésünkre, hogy szeretteinkkel együtt ünnepelhessünk és áldozhassunk a közös családi bejglievések oltárán. Ráadásul ezt követően csak egy nyúlfarknyi hosszúságú munkahetet kell dolgoznunk a következő három napos egybefüggő pihenőig. 2017 munkaidő naptár jól zárul.

Az új év ugyanis hétfővel fog kezdődni, munkaszüneti nappal.

 

 

Figyelem! Értesítjük látogatóinkat, hogy oldalainkon esetlegesen, vallási vagy hitbeli meggyőződést sértő, vagy más módon a nyugalom megzavarására alkalmas képi vagy hanghatások előfordulhatnak.